Nieuws

SEM Foundation spreidt zijn vleugels uit naar Peru

De SEM Foundation heeft aangekondigd een 2e initiatief te ondersteunen in samenwerking met de Rabobank Foundation. De SEM Foundation zal €75.000 aan werkkapitaal beschikbaar stellen aan de Asociación de Productores Kemito Ene (Kemito), een coöperatie in de Peruaanse Amazone, langs de Ene rivier.

Momenteel telt de associatie 290 leden. Kermito produceert hoge kwaliteit cacao en verwacht dit jaar 120 MT te exporteren (t.o.v. 90 ton vorig jaar) dankzij de ondersteuning van de SEM Foundation.

Bijzonder aan het Kemito business model is  dat ze alle cacao ‘nat’ (in baba) opkopen, en centraal verwerken in 15 ‘collection’ centers. De leden hoeven dus niet te investeren in verwerkingsmachines tevens geeft dit Kemito de mogelijkheid de kwaliteit te monitoren.

De huidige koper van de cacao is nauw betrokken bij de organisatie en betaalt een eerlijke prijs voor de cacao (3 keer hoger dan de prijs die lokaal kan worden verkregen).
Naast de financiële ondersteuning wordt er in samenwerking met Progreso (aanbieder van technische ondersteuning) ook gewerkt aan het verhogen van de productiviteit en de uitbreiding van het netwerk van potentiele kopers.

Dankzij dit initiatief zal er meer cacao kunnen worden ingekocht van de boeren tegen een eerlijke prijs, waardoor de kwaliteit van leven van deze boeren en hun gezinnen zal verbeteren.

Voor meer information over Kermito, ga naar www.kemitoene.com

BCFM - Cultivation - Cameroon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s