Nieuws

Nieuws

Golfen voor WERELDOUDERS

Vrijdag 3 september vond de 3de editie van het SEM Foundation Charity Golftoernooi plaats. Een sportieve en vooral gezellige dag waarmee we weer mooie initiatieven kunnen ondersteunen!

Op deze zonovergoten dag streden 14 flights volgens Texas Scramble voor mooie prijzen. Wie niet in de prijzen viel, kon zijn/haar geluk nog beproeven tijdens de loterij. Na een heerlijke dag buiten werd de dag afgesloten met een barbecue.

Mede dankzij alle sponsoren en deelnemers hebben we een mooi bedrag van ruim € 8.500 opgehaald! Met deze opbrengst gaat de SEM Foundation in samenwerking met Wereldouders sociale ongelijkheid en armoede tegen in Guatemala. Door kinderen van alleenstaande moeders op te vangen in een Daycare Center, kunnen de moeders met een gerust hart werken om de kost te verdienen. Op deze manier blijven gezinnen samen en krijgen zij een eerlijke kans om een toekomst op te bouwen. En de kinderen kunnen leren, spelen en ontwikkelen op een veilige manier.

Hierbij willen we nogmaals alle sponsoren en deelnemers bedanken voor deze onvergetelijke dag. We kijken alweer uit naar volgend jaar!

Nieuws

Weer of geen weer: Rennen voor de SEM Foundation!

Weer of geen weer! Op zondag 6 oktober is er weer gelopen voor de SEM foundation. Tijdens de Singelloop in Breda  liepen 19 mensen (werknemers van de Chocolate family, familie en vrienden) de 10 km. Ondanks de regen hebben deze 19 lopers niet alleen een geweldige sportieve prestatie geleverd, maar ook een mooi bedrag van €3350, bij elkaar gelopen. Het was weer een gezellige dag! Dank jullie wel voor jullie inzet en bijdrage!

IMG_1384

Nieuws

SEM Foundation spreidt zijn vleugels uit naar Peru

De SEM Foundation heeft aangekondigd een 2e initiatief te ondersteunen in samenwerking met de Rabobank Foundation. De SEM Foundation zal €75.000 aan werkkapitaal beschikbaar stellen aan de Asociación de Productores Kemito Ene (Kemito), een coöperatie in de Peruaanse Amazone, langs de Ene rivier.

Momenteel telt de associatie 290 leden. Kermito produceert hoge kwaliteit cacao en verwacht dit jaar 120 MT te exporteren (t.o.v. 90 ton vorig jaar) dankzij de ondersteuning van de SEM Foundation.

Bijzonder aan het Kemito business model is  dat ze alle cacao ‘nat’ (in baba) opkopen, en centraal verwerken in 15 ‘collection’ centers. De leden hoeven dus niet te investeren in verwerkingsmachines tevens geeft dit Kemito de mogelijkheid de kwaliteit te monitoren.

De huidige koper van de cacao is nauw betrokken bij de organisatie en betaalt een eerlijke prijs voor de cacao (3 keer hoger dan de prijs die lokaal kan worden verkregen).
Naast de financiële ondersteuning wordt er in samenwerking met Progreso (aanbieder van technische ondersteuning) ook gewerkt aan het verhogen van de productiviteit en de uitbreiding van het netwerk van potentiele kopers.

Dankzij dit initiatief zal er meer cacao kunnen worden ingekocht van de boeren tegen een eerlijke prijs, waardoor de kwaliteit van leven van deze boeren en hun gezinnen zal verbeteren.

Voor meer information over Kermito, ga naar www.kemitoene.com

BCFM - Cultivation - Cameroon

Geen categorie

2e editie SEM Foundation golftoernooi groot succes

Op vrijdag 14 juni vond de tweede editie van het SEM foundation golftoernooi plaats op Golfpark de Turfvaert in Rijsbergen.  Ook dit jaar was het weer een gezellige en geslaagde dag waarop 32 deelnemers  tegen elkaar speelden volgens de spelvorm Texas  Scramble. Het weer liet ons niet in de steek en we hebben we hele middag kunnen genieten van de zon. In de baan werd nog extra gestreden voor o.a. de Neary en de Longest drive.  Na 18 holes werd de dag gezamenlijk afgesloten met een borrel en een barbecue en werden aan de winnaars de prijzen uitgereikt.

In totaal is er tijdens deze dag ruim  €8.500 opgehaald voor de SEM foundation. Met dit geld zullen er nieuwe projecten in cacao producerende landen ondersteund worden om zo de kwaliteit van leven van deze gemeenschappen te verbeteren. We willen alle sponsoren en deelnemers bedanken voor hun bijdrage en hopelijk tot volgende jaar!

Hieronder nog een korte sfeerimpressie van deze geslaagde dag!

 

Nieuws

Scoren voor de SEM Foundation!

Op vrijdag 8 juni vond het SEM Foundation Golftoernooi plaats op Golfpark De Turfvaert in Rijsbergen. In totaal deden er 39 deelnemers mee aan het golftoernooi, die in teams volgens de Texas Scramble spelvorm streden voor mooie prijzen. Het was een perfecte dag om 18 holes te lopen en aan het eind van de middag brak zelfs de zon nog even door. Tijdens deze dag is er weer een mooi opbrengst binnengehaald van meer dan €5.000 voor de SEM Foundation. Met dit bedrag zullen er weer nieuwe initiatieven georganiseerd worden om terug te geven aan de bevolking van cacao producerende landen. We willen nogmaals alle sponsoren en deelnemers bedanken dat ze hier een bijdragen aan hebben geleverd en we hopen iedereen volgend jaar weer terug te zien!

 

Nieuws

SEM Foundation ondersteunt cacaoboeren in Indonesië

De SEM foundation heeft bekend gemaakt een eerste initiatief te ondersteunen sinds de oprichting eind 2016. In samenwerking met de Rabobank Foundation zal de SEM Foundation werkkapitaal beschikbaar stellen aan de Koperasi Kerta Semaya Samaniya (KSS) coöperatie in Indonesië.
Koperasi Kerta Semaya Samaniya is gevestigd in de provincie Jembrana op West Bali. Op het eiland zijn veel landbouwactiviteiten, met name rijst en tuinbouw, maar ook koffie en cacao. Hoewel Bali bekend staat als paradijselijk is er nog veel armoede, voornamelijk onder kleine boeren. Op Bali wordt 10.746 hectaren door cacaoboeren verbouwd. De infrastructuur in dit gebied is goed ontwikkeld waardoor afzetmarkten goed bereikbaar zijn.
KSS is in 2006 opgericht met steun van de lokale overheid. In 2010 kregen ze het UTZ keurmerk. Met deze certificering heeft KSS haar eigen interne controle systeem kunnen ontwikkelen en heeft ze toegang gekregen tot de internationale markt voor duurzame cacao. KSS werkt met 26 boerengroepen met in totaal 466 leden (eind 2016). Om sterker te worden en verder te groeien als coöperatie neemt KSS deel aan het Progreso programma.
KSS ondervindt uitdagingen door gebrek aan werkkapitaal om cacaobonen in te kopen van de leden. De lening die de SEM Foundation, in samenwerking met de Rabobank Foundation, beschikbaar gaat stellen wordt gebruikt om cacaobonen van de boeren te kopen. Door gebrek aan financiële middelen hebben ze tot dusver niet kunnen voldoen aan de vraag van kopers. In 2015 kon KSS maar 50 ton kopen terwijl er bij de leden een productie van 200 ton beschikbaar was. De coöperatie heeft dankzij een lening 37,5 ton extra cacaobonen van haar leden kunnen kopen. Na verwerking en verkoop is de lening tijdig en zonder problemen afgelost.
In Q2 van 2017 wordt dankzij een nieuwe lening mogelijk gemaakt dat er nog meer cacaobonen kunnen worden ingekocht van de boeren tegen een eerlijke prijs, waardoor de kwaliteit van leven van deze boeren en hun gezinnen zal verbeteren.

Nieuws

Sportief in actie voor de SEM Foundation!

Op zondag 8 april hebben de werknemers van Ickx, Dragee, Rosenberg en Pralibel zich ingezet voor de SEM Foundation door het lopen van de marathon van Rotterdam. Tijdens deze dag liepen in totaal 23 hardlopers in verschillende teams de marathon. Het was een fantastische dag met stralend weer! In totaal is er tijdens deze dag €9.500 opgehaald voor de SEM Foundation! Met dit bedrag zullen er weer nieuwe initiatieven georganiseerd worden om terug te geven aan de bevolking van cacao producerende landen. Het was een bijzondere dag waar we met veel plezier op terug kijken!

IMG_9729

Het volgende evenement staat ook al op de planning en zal plaatsvinden op vrijdag 8 juni 2018. Op deze dag zal er een Charity Golftoernooi worden georganiseerd voor de SEM Foundation. Wilt u graag deelnemen of bijdragen aan dit evenement stuur dan een mail naar info@semfoundation.org.